Kivola Riemst koppelt ploegenvoorstelling aan eerste thuismatch Dames A in Eredivisie

By 14 oktober 2014 oktober 22nd, 2014 Dames A, Kivola

Zaterdag 18 oktober om 19u30 stelt Kivola Riemst al haar ploegen officieel voor. Aansluitend spelen de dames A hun eerste thuismatch in eredivisie tegen kustploeg Hermes Oostende.

Maddy Jans, voorzitter: “Onze club telt in totaal liefst 16 ploegen, waarbij zo’n 250 leden wekelijks trainen en wedstrijden spelen. Onze club staat dan ook voor een erg sterke jeugdwerking die de basis vormt voor de successen van onze seniorenploegen. We grijpen dan ook de eerste thuismatch van onze dames A op het allerhoogste nationale niveau graag aan om al onze ploegen voor te stellen aan onze trouwe supporters en geïnteresseerden. Het clubbestuur nodigt dan ook iedereen uit om deze mooie avond samen met ons te beleven.”

Kim Vrijens, kapitein dames A: “Onze eerste match in eredivisie bij Oudegem ging verloren. We hadden even moeite om ons aan te passen aan het hoge niveau, zeker in de eerste set (25-9). In set twee zorgde Margaux Boiten dan toch voor druk, we gingen gelijk op tot 14-14 waarna Oudegem een nieuwe kloof sloegen en wij moesten afhaken (25-18). In de derde set kwamen we na een snelle 8-3 achterstand echter nog terug in de wedstrijd. Bij 21-21 slaagden we er helaas in om twee setballen te benutten (27-25). De stijgende lijn in ons spel was echter opvallend, zeker als je toch opmerkt dat Oudegem 20 uren per week traint als semi-profs waar wij slechts ruimte hebben voor een zestal uren. Het vertrouwen dat we opstaken in onze derde set willen we dan ook meenemen naar onze eerste thuismatch om voor eigen publiek een goede prestatie neer te zetten. Wij rekenen alvast op een mooie opkomst van supporters die ons naar de overwinning zullen schreeuwen.”

Foto: Het Belang van Limburg