Nieuwblad: ‘Verloren door eigen fouten’

By 24 november 2014 Dames A, Nieuwsblad

Na twee sets in de derby tussen Riemst en Tongeren leek het er op dat de thuisploeg de slag om Zuid-Limburg met ruime cijfers kon winnen. De bezoekers sloegen terug, maar in de beslissende set zorgde Kivola toch voor de verrassing.

Een vol huis in sporthal Op ’t Reeck met twee ploegen die de punten goed konden gebruiken. ‘Tegen ploegen als Riemst moet Tongeren de punten pakken. Ons klassement is een afspiegeling van de kalender met al verschillende zware matchen’, vertelde Pieter Walbers van Datovoc.

De bezoekers namen de beste start en via 5-8 en 12-16 was Tongeren op weg naar setwinst. Hawinkel dacht daar anders over want met een fraaie reeks, bracht ze bij 18-18 de stand weer in evenwicht. De twijfel sloeg toe bij de bezoekers en daar profiteerden Vanhoof en opnieuw Hawinkel van om de eerste set veilig te stellen.

Alle hens aan dek bij de bezoekers waar de machine bij momenten stokte. Walbers sprak achteraf van het niet uitvoeren van de opdrachten. Nochtans waren het opnieuw de Tongenaars die in de tweede set de beste start namen. ‘Via 14-16 haalde Horemans haar opslagkanon boven. Datovoc klom naar 22-24, set gespeeld, denk je dan’, aldus Coenegrachts voor Riemst. De thuisploeg vocht terug, een sterke Vanhoof verzilverde de eerste setbal voor de thuisploeg.

Setbal voor tegenpartij

Volgens Pieter Walbers had het zo ver niet moeten komen want even voordien kende de wedstrijdleiding een setbal niet toe aan de bezoekers. ‘Terwijl die 100% voor ons was’, beweert Walbers. De 2-0-achterstand zorgde voor wissels bij Tongeren, onder meer met Willen die de plaats van Piraprez innam. De hoekspeelster timmerde een fraaie kloof bij elkaar. Ook in de vierde beurt waren Willen, Claes en Jakic bij de les.

Toch was Riemst nog niet uitgeteld want in set vijf nam de ingevallen Cloot de thuisploeg op sleeptouw. Vanhoof tekende voor 2-0, Cloot dikte daarna snel aan tot 5-0. ‘Iedereen had zoiets van, wij hebben het toch maar gedaan.’

Bij Tongeren likte men de wonden. ‘Spelen wij deze match tien keer, dan winnen wij negen keer’, maakte Anne Moors zich sterk. ‘Wij verloren als gevolg van onze eigen fouten. Maar geen paniek, wij blijven op koers voor een plaats in de top zes.’

Bron: Koen Wellens, Nieuwsblad | Foto: Willy Cortleven