Skip to main content

Kivola Riemst stelt toekomstvisie voor

By 21 april 2016Jeugd, Kivola, Senioren

Volleybalclub Kivola Riemst brainstormde de voorbije weken over de toekomst van de club. De focus zal verlegd worden naar de eigen jeugd en dit resulteerde in enkele concrete maatregelen. De primeur was voor de eigen leden en supporters die massaal kwamen opdagen in zaal Kloosterhof voor de uiteenzetting. En die was ambitieus!

Nico Nivelle, verantwoordelijke coördinatie: “De club is met jeugdcoördinator Kris Coenegrachts overeengekomen zijn takenpakket uit te breiden met de seniorenwerking van de club. Kris zal vanaf nu in samenspraak met het coördinatieteam (jeugd) en de sportieve commissie (senioren) de sportieve lijnen uitzetten van klein tot groot. Op deze manier wil KIVOLA Riemst investeren in de sportieve werking van de club om een betere doorstroming vanuit de jeugd naar de seniorenploegen mogelijk te maken. Wij wensen Kris veel succes in zijn nieuwe en uitgebreide rol als sportief coördinator en zijn gemotiveerd om samen met hem veel energie te steken in de sportieve uitbouw van onze club.”

Kris Coenegrachts, sportief coördinator: “De nieuwe sportieve visie legt de focus op de eigen jeugd. We gaan inzetten op meer en hoger opgeleide trainers en hen regelmatig laten bijscholen. Voor de jeugdspelers komen er extra trainings – en wedstrijdmomenten. Dit vergt uiteraard tijd, hard werken, vertrouwen en een mentaliteitswijziging. Dit zowel bij de gemotiveerde trainers, spelers en speelsters die zich voor 100% willen inzetten, ouders die begrip tonen voor de club die hun kinderen naar een hoger niveau wil tillen en supporters die de club in goede en minder goede tijden respectvol steunen. Binnen een termijn van 5 jaar willen we de seniorenploegen als volgt uitbouwen: A-ploegen met minstens 50% eigen jeugd, B-ploegen met minstens 70% eigen jeugd die 2-3 reeksen lager spelen als de A-ploegen,  en tot slot C, D en E-ploegen die volledig uit eigen jeugd bestaan en waar iedereen op zijn/haar niveau kan volleyballen. De jeugd gaan we verschillende spelvormen en balgewenning aanleren zodat zij kunnen doorgroeien naar hun beste niveau. We willen iedereen de kans geven om via goede begeleiding en eigen inzet door te groeien tot het hoogst haalbare niveau en dit binnen het budgettair haalbare Kivolakader.”

Mathieu Coenegrachts, verantwoordelijke financiën en sponsoring: “Om de clubwerking op een hoog niveau te houden is het uiteraard belangrijk om doordacht om te springen met de financiële middelen. De aandacht voor de club is door de 2 seizoenen in Liga A toegenomen en vele nieuwe en oude sponsors willen zich engageren om de club te blijven steunen onder bepaalde voorwaarden. Uit onze vele sponsors zijn enkele jonge ondernemers opgestaan die zich ervoor engageren om een duidelijke clubstructuur en organigram op poten te zetten dat onze club met meer dan 250 leden de nodige sturing kan geven. Zij willen bouwen aan de toekomst van Kivola Riemst en de club meer professionaliseren om in de huidige samenleving haar troeven te kunnen blijven uitspelen. Wij zijn ervan overtuigd dat hun inbreng onze club ook op bestuurlijk vlak naar een hoger niveau zal tillen.”

Patje Vranken, evenementencommissie: “De voorstelling van onze clubvisie trok heel wat belangstelling, het was een heel constructieve avond. Voor veel leden gaf dit stof tot nadenken nadat zij inzicht kregen in de sportieve visie en algemene clubwerking. De reacties waren overwegend positief met als gevolg dat een heel aantal mensen zich al aangeboden hebben om tot één of andere commissie toe te treden. Het is nu aan ons om daar iets mee te doen en samen te bekijken welke talenten in welke commissie kunnen toetreden. Eén van de eerste stappen zal de oprichting van een jeugdcommissie zijn waarbij we een denktank gaan organiseren om de algemene jeugdwerking uit te tekenen en een takenpakket uitwerken.”

Maddy Jans, voorzitter: “Enkele weken geleden namen we de zware beslissing om met de Dames A te stoppen, iets waar ik en de mensen die nauw betrokken waren bij het team toch even van moesten bekomen. Inmiddels werd er keihard gewerkt om de toekomst van de club te garanderen en kregen we uit heel veel hoeken positieve reacties dat we zo een moedige beslissing durven nemen. We willen dan ook samen met onze ruime achterban hoopvol vooruit kijken naar de toekomst. De toekomst van Kivola oogt rood-wit-zwart, onze clubkleuren. De fundamenten om een sterke clubstructuur uit te bouwen zijn nu gelegd en we gaan met veel goede moed onze mooie club professionaliseren. We gaan er voluit voor om – met het familiale en sociale karakter van Kivola centraal –de sportieve en structurele doelstellingen te bereiken.”

Philippe Reyners, verantwoordelijke PR: “Terwijl er in de schaduw ernstig gewerkt wordt om de club te professionaliseren, geven onze spelers en speelsters komend weekend alles om ook de sportieve uitdagingen tot een goed einde te brengen. De Heren A staan aan de leiding in 1ste provinciale en kunnen zondag om 18u thuis tegen de laatste in de stand, Sparvoc Lanaken-Briegden, kampioen spelen en de promotie vieren naar 2de Divisie. De Dames B stellen alles in het werk om het behoud in 2de divisie te realiseren. Met Kris Coenegrachts momenteel aan het roer lijkt dit te zullen lukken want sinds zijn aanstelling wonnen ze 3 keer op rij met 3-2. Zaterdag om 18u spelen zij de laatste competitiewedstrijd bij Bovoc Bouwel, een heuse degradatietopper! Hopelijk lukt het om volgend seizoen met beide ploegen in 2de divisie te kunnen aantreden. De aanvullingen van de spelerskernen zijn volop bezig, rekening houdend met bovenstaande verwachtingen.”