Skip to main content

Kivola Riemst heeft eerste trainingsweek achter de rug

By 24 augustus 2014augustus 28th, 2014Dames A

KIVOLA Riemst is in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. De blikvanger naast de verschillende ploegen in de provinciale en landelijke reeksen zal dit seizoen de Dames A-ploeg zijn die van start gaat in de eredivisie.

Op maandag 18 augustus werden de trainingen van KIVOLA Riemst hervat in de sporthallen Op’t Reeck in Riemst en Kloosterhof in Lafelt. Bijna elke avond was er wel een ploeg aan het trainen om het nieuwe seizoen voor te bereiden. In totaal telt de club 5 seniordamesploegen en 2 seniorherenploegen. Zij komen uit in provinciale of landelijke reeksen.
De Dames A zullen komend seizoen het uithangbord van KIVOLA Riemst zijn. Na een spannend seizoen 2013-2014 waarin zij meerdere successen behaalden, namelijk de promotie en voor de 4de keer op rij wonnen zij de beker van Limburg tegen eeuwige rivaal Jaraco As. Binnenkort mogen zij het nieuwe seizoen aanvatten op het hoogste niveau in de eredivisie.

Kim Vrijens, kapitein dames A: “De trainingen gingen van start onder coaching van Bart Jansen die de good old Jef Vandersmissen als trainer mag opvolgen. Meteen merken we dat de coach er heel kort op zit met tal van nieuwe oefeningen. Met een oefenmatch tegen Stalvoc Beverlo op zaterdag 23 augustus mochten we al meteen van het werk op het terrein proeven. Wat het nieuwe seizoen gaat brengen is de vraag en vooral een grote uitdaging in een reeks met kleppers als Kieldrecht, Gent, Charleroi en Oostende en toch ook wel een nivellering van de clubs. Ook zit er een mooie derby in tegen Tongeren. De Dames A vatten op 11 oktober het seizoen in elk geval vol goede moed en met veel lef aan!”
Maddy Jans, voorzitter: “Naast de dames A zullen de vele andere ploegen naar best vermogen presteren in de verschillende reeksen. De Dames B treden voor de eerste keer met een jonge ploeg aan in tweede divisie, een heuse uitdaging om hier het behoud te verzekeren. De Heren A – met tal van jongeren die voluit hun kans gaan krijgen – gaan aan de bak in eerste provinciale, afgelopen seizoen waren zij finalist in de Beker van Limburg. Ook zij willen zich met de top van deze reeks meten. Bij de jeugd zullen de minimien voor de eerste keer deelnemen aan de Champions League. Ook in het nieuwe seizoen zal de jeugdwerking de centrale spil vormen van de vele ploegen met vooral eigen lokaal talent, zowel tijdens de trainingen als wedstrijden zal inzet, spelplezier en groepssfeer de rode draad vormen. Voor een goede organisatie te garanderen, werd het bestuur ook uitgebreid met ondermeer een PR-verantwoordelijke. ”